Azarenka stuit op Görges in finale Linz

13/10
2012
Victoria Azarenka staat zondag tegenover Julia Görges in de finale van het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz. De Wit-Russin, de mondiale lijstaanvoerder, had zaterdag geen kind aan de Roemeense Irina-Camelia Begu: 6-2, 6-1. De als vijfde geplaatste Görges was de Belgische Kirsten Flipkens de baas met 1-6, 6-2, 6-3.

Azarenka, vorige week nog winnares in Beijing, klaarde de klus na een uur en tien minuten spelen. Zowel in de eerste als in de tweede set volstonden drie breaks, al leverde ze in het eerste bedrijf ook zelf een keer haar opslag in. Als ze Görges verslaat, boekt ze haar zesde toernooizege van dit jaar.

Görges begon zeer zwak aan haar partij. Ze leverde drie keer haar opslag in en op setpunt voor Flipkens maakte ze een dubbele fout. In het vervolg herstelde de Duitse zich en na een vroege break in de tweede set kwam ze geen moment meer in de problemen.

In Osaka liet Samantha Stosur zich verrassen door de Taiwanese Kai-Chen Chang. De Australische nummer negen van de wereld verloor met 4-6, 6-4, 6-7 (3) van Chang, die 125 plekken lager staat op de wereldranglijst. De Britse Heather Watson bereikte door een 7-6 (2), 7-5 overwinning op de Japanse Misaki Doi voor het eerst een WTA-finale.

Datum: zaterdag 13 oktober 2012, 18:10
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Japan, Osaka

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry