Grote Utrechtse instellingen tekenen voor energiebesparing!

10/10
2012
10-10-2012

De eerste 15 grote Utrechtse instellingen en de gemeente Utrecht tekenen 10 oktober 2012, de Dag van de Duurzaamheid, voor energiebesparing. Met de ondertekening van het Energie Convenant Utrecht (ECU) geven zij aan te streven naar 30% energiebesparing in 2020. Ondertekenaars zijn grote kantoren en bedrijven zoals Universiteit Utrecht, Politie Utrecht, ASR, Wellantcollege, ABN Amro, Movares en de gemeente Utrecht zelf.

Het Energie Convenant Utrecht stimuleert de samenwerking tussen de kantoren en de gemeente. Nieuwe kantoren kunnen altijd aanhaken, waardoor een CO2 -neutraal Utrecht in 2030 steeds dichterbij komt. Deelnemende partijen stoten op dit moment 130.000 ton CO2 uit. De afgelopen maanden hebben zij in samenwerking met de gemeente en het rijk energiebesparende plannen gemaakt om hun uitstoot van CO2 te verminderen.

'Door het tekenen van dit convenant komen we steeds dichter bij het bereiken van onze doelen. Na ondertekening van de convenanten met de evenementensector en de hospitality-sector betrekken we nu nog een groter deel van Utrecht bij onze doelstelling. Wij zijn erg blij dat ook deze kantoren en opleidingen het belang inzien van energiebesparing en op hun manier hun steentje bijdragen,' aldus Mirjam de Rijk, wethouder Duurzaamheid.

De bedrijven willen binnen 1 jaar alle rendabele energiebesparende maatregelen uitvoeren. Daarna zetten de bedrijven zich in om jaarlijks een substantieel percentage CO2 te besparen. Belangrijk onderdeel van het programma is dat de deelnemende kantoren informatie delen en samenwerken om de doelen te behalen.

Gemeente Utrecht CO2 neutraal in 2030
De gemeente Utrecht heeft de ambitie een gezonde, groene, economisch vitale, duurzame stad te zijn en werkt actief aan het verduurzamen van de stad. Met het ‘Programma Utrechtse Energie!’ wil de stad samen met partners werken aan ambities als: CO2-neutraal in 2030 en 75.000 ton CO2 reductie in 2012. Bedrijven, organisaties, instellingen en bewoners van de gemeente Utrecht werken aan het slim verduurzamen van het energieverbruik. Meer informatie over dit programma staat op www.utrecht.nl/utrechtseenergie en nieuws is te volgen via Twitter @Energie030

Datum: woensdag 10 oktober 2012, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry