Defensie stopt bijdrage herdenking Wageningen

25/09
2009
Het ministerie van Defensie zal na 2010 geen actieve bijdrage meer leveren aan de jaarlijkse 5 mei-herdenking in Wageningen. Omdat volgend jaar sprake is van de 65-jarige bevrijdingsherdenking, zal ze die viering nog wel ondersteunen.

Defensie vroeg zich af of het nog reëel is om naast de nationale viering in een wisselende provinciehoofdstad en in Amsterdam, ook medewerking te verlenen aan een nationale viering in Wageningen. 

De krijgsmacht leverde haar bijdrage aan de herdenking in Wageningen vooral vanwege de bijzondere positie die de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog daar in het verleden hadden. Voor de erkenning en waardering van alle Nederlandse veteranen bestaat sinds 5 jaar de Nederlandse Veteranendag, die door veteranen en bevolking zeer wordt gewaardeerd.

Vanwege de grote druk die ligt op de inzet van personeel en middelen bekijkt Defensie kritisch alle activiteiten waaraan zij een bijdrage levert. Zij heeft besloten haar ondersteuning te richten op de Nederlandse Veteranendag en de nationale viering op 5 mei.

Datum: vrijdag 25 september 2009, 23:35
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry