Jans met Standard Luik te sterk voor Anderlecht

07/10
2012
Trainer Ron Jans zit weer wat steviger in het zadel bij Standard Luik. De ploeg van de bekritiseerde coach versloeg zondag het Anderlecht van zijn Nederlandse collega John van der Brom met 2-1. Door de overwinning stijgt Luik naar de negende stek, terwijl Anderlecht op de derde plek blijft steken.

Milan Jovanovic had Anderlecht na negen minuten al een doelpunt geschonken, maar Frédéric Bulot draaide dat met twee doelpunten nog in de eerste helft om in. Anderlecht-speler Dieumerci Mbokani had de nederlaag kunnen voorkomen, maar miste in het tweede bedrijf een penalty en raakte in blessuretijd de lat.

Sommige Waalse supporters waren wat minder gelukkig met de snelle Brusselse goal en besloten vuurwerk af te steken, waarop de scheidsrechter de wedstrijd staakte. Even later kon er weer gewoon verder worden gevoetbald.

De Engelse strijd tussen Southampton en Fulham bleef onbeslist: 2-2. Jos Hooiveld kreeg een eigen doelpunt op zijn naam, nadat een schot van Fulham-speler John Arne Riise via hem het net had laten bollen. Kieran Richardson en Southampton-spits Fonte, die twee keer kon juichen, waren de andere doelpuntenmakers.

Trainer Martin Jol blijft met Fulham in de middenmoot staan, Southampton bevindt zich net buiten de degradatiezone.

Datum: zondag 7 oktober 2012, 17:25
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Duitsland, Luik