MVV pakt door zege bij Emmen eerste periode

05/10
2012
MVV Maastricht heeft vrijdagavond in de Jupiler League de eerste periodetitel gewonnen. De ploeg van René Trost handhaafde zich in de achtste speelronde aan kop door een 3-0 zege bij FC Emmen. Concurrenten Helmond Sport en FC Volendam verspeelden bovendien punten.

MVV verdedigde een voorsprong van een punt op Helmond Sport, maar bij rust was al duidelijk dat de Limburgers na afloop een feestje konden gaan vieren. Via Kelvin Maynard en Bryan Smeets was MVV even daarvoor op 0-2 gekomen. In de tweede helft bepaalde Danny Schreurs de eindstand op 0-3.

Helmond Sport speelde een merkwaardig duel bij Excelsior. Bij rust leidden de Rotterdammers met 2-0 door goals van Mick van Buren en Feyenoord-huurling Elvis Manu. Opvallend genoeg beëindigde Excelsior de eerste helft met negen man, na rode kaarten voor Mats van Huijgevoort en Jurgen Mattheij.

Topschutter Emrullah Güvenc had ook nog een strafschop gemist. In de tweede helft deed Sebastian Stachnik dat dunnetjes over. Maar hij herpakte zich, want door twee treffers van Stachnik sleepte Helmond met twee man meer toch nog een punt uit het vuur.

Volendam maakte vooraf ook nog kans op de periodetitel, maar had tegen Veendam een slechte dag. In Volendam bezorgden Lars Lambooij en Lars Hutten de bezoekers een 0-2 zege.

SC Cambuur won wel en staat nu met Helmond gedeeld tweede. De twee clubs hebben drie punten achterstand op MVV, dat twintig punten uit acht duels verzamelde. Cambuur won de subtopper tegen FC Dordrecht met 2-1. Michiel Hemmen en Erik Bakker brachten de Friezen op 2-0. Mawouna Amevor deed nog iets terug.