Nederlands getint Sporting blameert zich bij Videoton

04/10
2012
Sporting Portugal heeft zich donderdagavond te kijk gezet in de Europa League. De Nederlands getinte ploeg van Ricardo Sa Pinto verloor met 3-0 bij Videoton, de huidige nummer vijf van Hongarije. De eindstand was al na 35 minuten bereikt.

Sa Pinto had Boulahrouz als enige Nederlander een basisplaats gegeven. De verdediger leidde met een grove fout de derde treffer van de thuisploeg in en werd na 71 minuten vervangen. Ricky van Wolfswinkel mocht na een uur half uur invallen, terwijl Stijn Schaars direct na rust in het veld kwam. Schaars verving oud-PSV'er Zakaria Labyad.

In dezelfde poule leek de Nederlandse trainer Mario Been met Racing Genk op weg naar een knappe zege bij FC Basel. De Belgen kwamen snel op 0-2 door Benjamin De Ceulaer en Jelle Vossen, maar in de tweede helft kwam Basel via twee goals van Marco Streller langszij. Basel had de eerste wedstrijd gelijkgespeeld bij Sporting, Genk versloeg in de eerste speelronde Videoton.

Verrassend was ook de grote nederlaag van Athletic Bilbao. De Spaanse finalist van vorig seizoen verloor met 3-1 bij Sparta Praag, de bedwinger van Feyenoord in de laatste voorronde. Tomas Zapotocny, Bekim Balaj en Josef Husbauer brachten de Tsjechen op een comfortabele voorsprong, waarna Oscar De Marcos namens de Basken iets terugdeed.

Tottenham speelde voor de tweede keer in de groepsfase gelijk. Na de 0-0 in Londen tegen Lazio werd nu met 1-1 gelijkgespeeld bij Panathinaikos. Michael Dawson bracht de Spurs nog wel op voorsprong, maar Toché zorgde diep in de tweede helft voor evenwicht.

Lazio won nu wel. In Rome werd het Sloveense NK Maribor met 1-0 verslagen, door een goal van de Braziliaan Ederson. Landgenoot Hernanes miste daarna nog een strafschop.

Datum: donderdag 4 oktober 2012, 21:20
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Bilbao, Groningen, Hongarije, Italië, Leek, Londen, Portugal, Praag, Rome, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk