Werkgeversvoorzitter: Defensie onmisbaar voor bedrijfsleven

04/10
2012
Defensie speelt een belangrijke rol voor Nederland als handelsnatie door bijvoorbeeld het beveiligen van handelsroutes. Dat stelde de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes gisteren tijdens het bezoek van het Platform Defensie-Bedrijfsleven aan de Koninklijke Landmacht op de Kromhoutkazerne in Utrecht.

Volgens Wientjes is de rol van Defensie van groot belang om de handelspositie te behouden. "Daarnaast kunnen we veel van elkaar leren."

In het platform, in 1999 opgericht mede op initiatief van werkgeversorganisatie VNO-NCW, zijn onder anderen directeuren vertegenwoordigd van brancheorganisaties en grote Nederlandse bedrijven die affiniteit met Defensie hebben. Tevens maken de plaatsvervangend commandanten van de operationele commando's deel uit van het platform, evenals directeuren van defensiebedrijven en/of directies.

Het platform komt 2 maal per jaar bijeen onder voorzitterschap van de Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Hans Wehren. Ze praten over onderwerpen van gemeenschappelijk belang, zoals veiligheidsvraagstukken, arbeidsmarktontwikkelingen, sourcing, kennismanagement en internationale samenwerking.Consequenties

Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Marc van Uhm benutte de gelegenheid om de platformleden vanuit landmachtoptiek te informeren over de ingrijpende (personele) consequenties van de bezuinigingen. Ook de actuele nationale en internationale operaties waaraan de Koninklijke Landmacht deelneemt, passeerden de revue. Verder werd het project 'Instandhouding Landsystemen', het onderhoud aan de grote landgebonden wapensystemen, toegelicht.

Voorafgaand aan de vergadering bezochten de deelnemers de static show van een eenheid van 101 CIS-bataljon en van het Kenniscentrum Militair & Uitrusting.

Datum: donderdag 4 oktober 2012, 17:14
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry