Pensioen- en verzuimcongres over gevolgen wijzigingen ziektewet

04/10
2012
DEN HAAG (EZPress) - Op dinsdag 2 oktober is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de modernisering van de ziektewet. De wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters heeft grote gevolgen voor werkgevers. Op donderdag 11 oktober aanstaande organiseert VNO-NCW Midden in samenwerking met De Regt adviesgroep voor werkgevers een pensioen- en verzuimcongres over de modernisering van de ziektewet en andere ontwikkelingen op het gebied van pensioen en zorg- en verzuimkosten. Het programma bestaat uit inleidingen van Pieter Omtzigt en Jan Menderink, discussies en workshops.

Hét Pensioen- en Verzuimcongres 2012

De organisatoren van het congres zijn van mening dat goede informatie over actuele ontwikkelingen van groot belang is voor het maken van toekomstbestendige keuzes binnen de onderneming. Daarom wordt bijvoorbeeld ingegaan op de praktische gevolgen van het nieuwe pensioenakkoord en van de wijziging van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters. Het doel van de wet is om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid van tijdelijke (flex)werknemers terug te dringen. Werkgevers zullen in de toekomst worden geconfronteerd met vergaande reïntegratieverplichtingen voor flexkrachten, alsmede met maatregelen als premiedifferentiatie. Werkgevers wordt geadviseerd zich nu reeds voor te bereiden op de invoering van de wet (per 2014).

Hét Pensioen- en Verzuimcongres 2012 is bedoeld voor directieleden en eindverantwoordelijken op het gebied van hrm en financiën. Zij zijn op 11 oktober van harte welkom bij Fort Bronsbergen in Zutphen. Meer informatie over dit congres, programma en aanmeldmogelijkheden vindt u op de website www.vno-ncwmidden.nl.

//Einde bericht

Bron: VNO/NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 4 oktober 2012, 16:21
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Zutphen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry