Genisten vinden vuurwapen voor politie

04/10
2012
Militairen hebben gisteren een vuurwapen weten te vinden in een gekraakt kantoorpand in Apeldoorn. De specialisten van Defensie ondersteunden de politie die tijdens dezelfde actie 2 mannen aanhield en kleine hoeveelheden drugs vond.

In 4 uur tijd had het twintigtal landmachtmilitairen van de pantsergenie uit Wezep het gebouw van 4 verdiepingen doorzocht. Het zoekteam van Defensie kwam in actie vlak nadat het Ministerie van Veiligheid en Justitie daarom had verzocht. Na diverse incidenten zondag en een tip over aanwezige vuurwapens had de politie al vergeefs gezocht.

Experts

De politie maakt bij doorzoekingen steeds vaker gebruik van de specialisten van Defensie. Deze zoekteams van het EARS-peloton (Engineering Advanced Reconnaissance and Search) hebben moderne middelen ter beschikking voor zoekacties in de meest uiteenlopende omstandigheden en op verschillende locaties. Daarnaast gebruiken ze hun zintuigen om afwijkingen in de omgeving te ontdekken.

Deze expertise deden de militairen op bij het speuren naar wapens en geïmproviseerde explosieven in uitzendgebieden, zoals in Afghanistan.

Datum: donderdag 4 oktober 2012, 10:32
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Apeldoorn, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry