Leiden beste Nederlandse universiteit in top 200

03/10
2012
De Universiteit Leiden is de hoogste Nederlandse vertegenwoordiging in de prestigieuze ranglijst van topuniversiteiten van het Britse weekblad Times Higher Education. Leiden staat op plek 64 van de top 200.

Leiden is met de 64e plek de hoogstgenoteerde Nederlandse universiteit

De beste studies 2012

De resultaten voor alle 614 beoordeelde bachelor- en masteropleidingen staan deze week in weekblad Elsevier.

Neem een abonnement op Elsevier

De universiteit van Leiden neemt ten opzichte van vorig jaar de plek van Universiteit Utrecht in als het gaat om beste Nederlandse universiteit. Utrecht staat dit jaar op plek 67.

Nederland is met twaalf universiteiten zeer goed vertegenwoordigd in de ranglijst. Alleen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zien meer universiteiten terug in de top 200.

Hoge notering
Alle Nederlandse universiteiten kregen een hogere notering dan vorig jaar.

Na Leiden en Utrecht volgen Wageningen (70), de Rotterdamse Erasmus Universiteit (71), Delft (78), Amsterdam (83), Groningen (89), Eindhoven (114), Maastricht (115), Nijmegen (127), Vrije Universiteit Amsterdam (140) en Twente (187). Alleen de Universiteit van Tilburg komt niet in de lijst voor.

Onderzoek
Het onderzoek wordt gehouden onder bijna 17.000 academici. In totaal worden de universiteiten op dertien verschillende aspecten beoordeeld.

De onderzoekers keken onder meer naar de bijdrage aan de wetenschap en het internationale karakter van het instituut.

Harvard
De beste universiteit ter wereld is volgens het Britse weekblad de Technische Universiteit van Californië. Harvard werd voorbijgestreefd door de universiteiten van Oxford en Stanford en zakte naar plek 4.

Uit het jaarlijkse onderzoek naar Nederlandse universiteiten van weekblad Elsevier werd de universiteit van Eindhoven, hier op plaats 114, door studenten als beste universiteit aangemerkt. Universiteit Utrecht werd door docenten het beste beoordeeld.

Datum: woensdag 3 oktober 2012, 22:00
Bron: Elsevier Wetenschap
Categorie: Wetenschap
Tags: Amsterdam, Delft, Eindhoven, Gelderland, Groningen, Leiden, Limburg, Maastricht, Nijmegen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Verenigde Staten, Wageningen, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry