Defensie en civiele luchtverkeersleiding selecteren samen

02/10
2012
Defensie en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) gaan het psychologische selectieproces samen uitvoeren met het oog op kennisuitwisseling en kostenbesparing. Gisteren kwamen de eerste kandidaten voor de selectie van luchtverkeersleider op bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) van Defensie.

Het CML verzorgde tot op heden alleen de psychologische selectie en medische keuring voor  luchtgevechtsleiding-  en luchtverkeersleidingskandidaten van marine en luchtmacht.  Vanaf nu nemen LVNL en het CML elk delen van de psychologische tests voor hun rekening. Dit levert kennisuitwisseling en kostenbesparing op. Uitgangspunt van de samenwerking is wel dat LVNL en het CML volledig verantwoordelijk blijven voor de eigen selectiegang.

1 luchtruim

Aanleiding voor de samenwerking zijn de ontwikkelingen richting 1 Nederlandse luchtverkeersleidingsorganisatie in 1 luchtruim in 2020. Bij volgende stappen valt te denken aan het samenvoegen van luchtverkeersleidingstaken en het gezamenlijk verzorgen van opleidingen.

In dat kader is in Benelux-verband al inhoudelijke overeenstemming over de invulling van de selectieprocedure voor luchtverkeersleiders. De testfase van deze unieke samenwerking begon ook gisteren op het CML en moet eind dit jaar worden bekrachtigd.

Datum: dinsdag 2 oktober 2012, 14:52
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry