Radbout Universiteit actualiteitencollege over Project X Haren

02/10
2012
NIJMEGEN (EZPress) - Wat een besloten verjaardagsfeest voor Merthe had moeten worden, werd een nacht vol rellen en gevechten met de ME in Haren. Wie is er nu schuldig aan dit uit de hand gelopen verjaardagsfeestje? En in hoeverre dragen sociale media verantwoordelijkheid voor wat er door hun sites gebeurt? Journalist Kees Buijs geeft in gesprek met filosoof Ron Welters zijn visie. Leon Wecke spreekt een column uit.

Merthe nodigde haar vrienden uit via Facebook, maar vergat aan te geven dat het om een besloten feest ging. Zijn Merthe, de traditionele media, de sociale media, de relschoppers of de gemeente en de politie als schuldigen aan te wijzen? Facebook vond in ieder geval niet dat het iets aan zijn site moesten veranderen.

Gratis deelname. Inschrijven is niet nodig.

Kees Buijs is journalist. Hij is oud-redacteur en ombudsman van de Gelderlander en oud-lid van de Raad voor de Journalistiek Verder verzorgt hij colleges in de MA Journalistiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ron Welters is universitair docent Philosophy and science aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Leon Wecke is polemoloog bij het CICAM van de Radboud Universiteit Nijmegen.

//Einde bericht

Bron: Radbout Universiteit Nijmegen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 2 oktober 2012, 15:40
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Groningen, Haren, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry