PEC Zwolle pakt eerste zege van seizoen

30/09
2012
PEC Zwolle heeft zondag de eerste overwinning in de Eredivisie behaald. De Zwollenaren namen de drie punten mee uit Tilburg, waar Willem II met 1-0 werd verslagen. Vlak na rust krulde Bart van Hintum een vrije trap achter Willem II-goalie David Meul. PEC doet de rode lantaarn in de Eredivisie nu ook over aan Willem II. De ploeg uit Zwolle klimt naar plaats vijftien.

PEC en Willem II hadden tot nu toe weinig gepresteerd in de Eredivisie. Uit zes duels had Willem II drie punten behaald door drie keer gelijk te spelen. De Overijsselse club haalde twee remises en moest het dus met een punt minder doen.

Het eerste onderlinge duel was voor de twee promovendi de uitgelezen mogelijkheid om eens een zege te boeken. Qua strijdlust was dat te merken, maar de wedstrijd had weinig niveau. De beste kansen waren in de eerste helft al voor de bezoekers uit Zwolle. In het bijzonder Wiljan Pluim was dichtbij. Hij kreeg drie kansen, maar de grootste mogelijkheid daarvan spatte op de paal uiteen.

Vlak na rust was er een vrije trap voor PEC die door Van Hintum tot goal werd gepromoveerd. Daarmee was gelijk het hoogtepunt van de wedstrijd voorbij. De 1-0 voorsprong werd door Zwolle uit het vuur gesleept en de zege werd vervolgens uitbundig gevierd.

Datum: zondag 30 september 2012, 16:45
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Noord-Brabant, Overijssel, Tilburg, Zwolle