Barcelona in knotsgekke slotfase langs Sevilla

30/09
2012
Barcelona heeft zaterdag op de valreep drie punten overgehouden aan het uitduel tegen Sevilla in de Primera Division. Door treffers van Cesc Fabregas en David Villa werd een 2-0 achterstand omgebogen: 3-2. Fabregas had in de 53e minuut al gescoord en maakte een minuut voor tijd gelijk. David Villa maakte in blessuretijd de winnende.

Sevilla, met Hedwiges Maduro in de basis, was nog op voorsprong gekomen via Piotr Trochowski en Alvaro Negredo. In de 72e minuut moest de thuisploeg echter verder met tien man na een rode kaart voor Guy Medel. Dat bleek iets te veel van het goede.

Barcelona is na zes wedstrijden nog altijd foutloos met achttien punten. Sevilla blijft vijfde met elf punten.

Real Sociedad won de strijd tussen de twee Baskische ploegen. Het thuisduel met Athletic Bilbao werd met 2-0 gewonnen. Antoine Griezmann en Carlos Vela maakten de doelpunten.Valencia boekte in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza de tweede zege van het seizoen. Door treffers van Sofiane Feghouli en Jonathan Viera werd het 2-0.

Malaga handhaaft zich in de top door een ruime overwinning op Real Betis: 4-0. Malaga blijft tweede, op vier punten van koploper Barcelona. Real Sociedad staat zesde, terwijl Valencia (achtste) en Athletic (zestiende) vooralsnog teleurstellen.

Datum: zondag 30 september 2012, 00:02
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Barcelona, Bilbao, Sevilla, Spanje, Valencia, Venezuela