Mager PSV moeizaam langs Achilles

27/09
2012
PSV heeft met grote moeite de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. Op bezoek bij Achilles '29 in Groesbeek werd met 3-2 gewonnen. Na anderhalve minuut stonden de Eindhovenaren al achter via Thijs Hendriks, maar Jürgen Locadia, Zanka Jørgensen en Timothy Derijck stelden al voor rust orde op zaken. In de tweede helft bracht Ivo Rigter echter de spanning terug.

Het uitsyndroom dat PSV al enige tijd parten speelt, bleek ook de B-keuze van de Eindhovenaren parten te spelen. Direct in het begin van de wedstrijd bracht Zanka zijn eigen doelman Boy Waterman met een te zachte terugspeelbal in de problemen. Hendriks profiteerde en bracht de topklasser verrassend op voorsprong.

Het duurde vervolgens lang voordat PSV zich herstelde. Na 25 minuten was het uiteindelijk Locadia, die aan de aftrap was verschenen als vervanger voor de zieke Tim Matavz, die op aangeven van Luciano Narsingh de gelijkmaker binnenprikte. Daarmee was de ban gebroken, want twee minuten later kop Zanka uit een hoekschop de 2-1 binnen en weer vijf minuten later kopte ook Derijck uit een corner raak.

Na rust besloot Achilles weer ten aanval te trekken. PSV hield de thuisclub aanvankelijk op afstand, maar na ruim een kwartier bracht invaller Rigter Achilles toch weer dichtbij. Vlak daarna kreeg PSV een strafschop waarmee de wedstrijd definitief beslist kon worden. Georginio Wijnaldum schoot wel hard, maar koos geen hoek en dus kon Achilles-goalie Barry Ditewig de bal makkelijk stoppen.

De gestopte strafschop gaf de thuisclub nog meer energie om voor de gelijkmaker te gaan. De amateurs kregen steeds meer kansen, maar Daan Paau was het dichtst bij. Hij trof de paal en redde zo het verjaardagsfeestje van PSV-trainer Dick Advocaat nog enigszins. De Hagenaar werd donderdag 65.

Datum: donderdag 27 september 2012, 21:02
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Gelderland, Groesbeek