Fortuna en Almere klaar in bekertoernooi

25/09
2012
De Jupiler Leagueclubs Fortuna Sittard en Almere City FC zijn dinsdag gestrand in de tweede ronde van het bekertoernooi. Fortuna Sittard verloor in Hoorn met 1-0 van Hollandia door een treffer van Kalvin Robert in de 74e minuut. In Heemskerk bleek Almere niet opgewassen tegen ADO '20: 4-1.

De ploeg van trainer Dick de Boer ging al rusten met een 2-0 achterstand. Omdat ADO direct na rust met tien man verder moest na een rode kaart en Stefano Lilipaly een strafschop binnenschoot, gloorde er toch weer hoop voor Almere. De hekkensluiter van de Eerste Divisie kwam er echter niet meer aan te pas.

Sparta was nipt met 3-2 te sterk voor AGOVV Apeldoorn. Donovan Deekman maakte in blessuretijd de winnende treffer. De Rotterdammers hadden via Quenten Martinus en Iliass Bel Hassani al een 2-0 achterstand ongedaan gemaakt. Lion Kaak en Joey Godee scoorden voor de bezoekers.

Eredivisionist RKC Waalwijk rekende overtuigend af met FC Lisse. Het werd 5-0 door treffers van Rodney Sneijder, Teddy Chevalier (2), Imad Najah en Nourdin Boukhari.

De Graafschap ontsnapte op bezoek bij Sparta Nijkerk. De Superboeren wonnen met 3-2. In de strijd tussen twee hoofdklassers trok Staphorst aan het langste eind. Voor eigen publiek werd Montfoort met 2-0 verslagen.

Datum: dinsdag 25 september 2012, 22:35
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Almere, Apeldoorn, Flevoland, Gelderland, Heemskerk, Hoorn, Lisse, Montfoort, Nijkerk, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Staphorst, Utrecht, Waalwijk, Zuid-Holland