Celstraf in hoger beroep voor bestormer van Maasgebouw in Rotterdam

26/09
2012
Den Haag , 26-9-2012

Het Gerechtshof in Den Haag heeft op 26 september 2012 een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Hij krijgt deze straf vanwege zijn aandeel in de voetbalrellen in Rotterdam op 17 september van het vorig jaar. Bij die rellen werd het Maasgebouw bij het Feijenoordstadion bestormd.

De man was door de politierechter te Rotterdam nog vrijgesproken vanwege twijfel aan de aan hem toegedichte rol. Het openbaar ministerie had tegen dat vonnis hoger beroep ingesteld.

Het hof heeft nu vastgesteld dat de verdachte wel degelijk deel uitmaakte van de groep die zich zodanig dreigend en gewelddadig heeft gedragen dat de politie zich genoodzaakt zag om dienstwapens te trekken om de aanval op het Maasgebouw af te weren. Het hof heeft overwogen bij de strafoplegging dat het gaat om volstrekt onaanvaardbaar gedrag. De gebeurtenissen hebben een schok in de samenleving veroorzaakt, niet alleen in Rotterdam. De verdachte was allerminst een ‘meeloper’ en heeft geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor zijn aandeel in het openlijk geweld.

Het hof heeft aan de verdachte de verplichting opgelegd een schadevergoeding te betalen aan enkele bedreigde en aangevallen politiemensen.

Datum: woensdag 26 september 2012, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry