Nederland koploper met smartphone- en tabletgebruik

21/09
2012
Nederland loopt voorop in Europa wat betreft de adoptie van smartphones en tablets. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten die TNS Nipo deze week presenteerde tijdens het Mobile First-evenement in Amsterdam.

In zowel Europa als Nederland heeft 98 procent van de mensen een mobieltje

De resultaten van het Mobile360-onderzoek wijzen aan dat, relatief gezien, veel Nederlanders over een smartphone of tablet beschikken. Volgens TNS Nipo heeft 44 procent een slim mobieltje, tegenover een Europees gemiddelde van 30 procent. 16 procent van de Nederlanders heeft ook een tablet, waar de tabletadoptie in Europa blijft steken op gemiddeld 7 procent.

Tijdsbesteding
Volgens de onderzoekers is de studie, die plaatsvond onder duizend Nederlanders, vooral interessant omdat er ook gekeken is naar het feitelijke gebruik van de mobiele apparaten. Zo blijkt dat gebruikers 95 procent van hun tijd op de gadgets besteden aan apps, terwijl slechts 5 procent naar mobiele websites gaat.

Als er wordt ingezoomd op het app-gebruik, dan blijkt dat 80 procent van de tijd naar amper vijftig populaire applicaties gaat. Vooral games en apps om foto’s te maken eisen veel tijd op van de Nederlandse smartphone- en tabletgebruiker. Opvallend is dat het streamen van video's en het kijken naar live-tv relatief weinig wordt gebruikt.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Datum: vrijdag 21 september 2012, 12:29
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry