Defensie helpt politie Brabant

19/09
2012
Een gespecialiseerd militair zoekteam van Defensie heeft de politie afgelopen dinsdag geholpen bij het grondig doorzoeken van verschillende locaties in de provincie Brabant.

De Divisie Recherche van de Politie Midden- en West-Brabant was op zoek naar geld dat is verdiend met criminele activiteiten en verdovende middelen. Zij riep daarbij de hulp van het Advanced Search Team in, dat bestaat uit genisten van de Koninklijke Landmacht die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar en in verborgen ruimtes. De militaire bouw- en constructiespecialisten hanteren hierbij technieken die zijn ontwikkeld bij het speuren naar geïmproviseerde explosieven (IED's) in uitzendgebieden, zoals in Afghanistan. 

Voor het strafrechtelijk onderzoek werd dinsdag op 14 locaties gezocht. De politie nam onder meer een grote som geld, tientallen kilo's hennep, verschillende vuurwapens en sieraden in beslag. Ook werd beslag gelegd op 5 personenauto's. Bij de actie zijn ruim 100 opsporingsambtenaren ingezet. 

Een dag eerder werd een zoekteam van Defensie nog ingezet bij een inval in een woonwagenkamp in de Utrechtse wijk Lunetten. 

Datum: woensdag 19 september 2012, 15:57
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry