Helmond Sport blijft winnen in Jupiler League

14/09
2012
Helmond Sport blijft koploper van de Jupiler League. De ploeg van trainer Eric Meijers won vrijdagavond ook zijn vijfde competitieduel. Mede door drie goals van Emrullah Güvenc werd met 4-3 gewonnen bij FC Eindhoven. De Brabanders profiteerden van het gelijkspel van runner-up MVV en hebben nu vier punten voorsprong.

Makkelijk had Helmond het niet in Eindhoven. Serhat Koç en Maikel Verkoelen brachten de thuisploeg zelfs twee keer op voorsprong, maar beide keren kwam Helmond terug, via Güvenc. De Turk tekende nog voor rust voor zijn derde treffer. In de tweede helft maakte Soufiane Dadda voor Eindhoven de gelijkmaker, maar door een goal van Zarko Grabovac keerde Helmond toch met de volle buit huiswaarts.

Nummer twee MVV speelde met 1-1 gelijk bij De Graafschap. Danny Schreurs poetste na rust de openingstreffer van 'Superboer' Anco Jansen weg. Nummer drie FC Volendam verloor met 1-0 bij Fortuna Sittard door een late treffer van Abdelaziz Khalouta.

De Volendammers werden op de ranglijst gepasseerd door Cambuur Leeuwarden, dat thuis gehakt maakte van het nog puntloze Almere City FC: 5-2. Voor de thuisploeg scoorden Oebele Schokker (2), Michiel Hemmen, Melvin de Leeuw en Marco van der Heide. Rowin van Zaanen vond tweemaal het net voor de Almeerders.

FC Den Bosch is eindelijk van de hatelijke nul af. In eigen huis werd met 3-0 gewonnen van degradant Excelsior. Alle treffers vielen in de tweede helft. Benjamin van den Broek opende de score, waarna Randy Wolters en Tim Hofstede de zege veilig stelden.