Structurele oplossing nodig voor CO2-emissiehandel

12/09
2012
DEN HAAG (EZPress) - VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich zorgen over het Europese handelssysteem voor CO2-emissie. De Europese Commissie overweegt een incidentele ingreep om de CO2-prijs omhoog te krijgen, maar de ondernemingsorganisaties zien liever een structurele oplossing voor het systeem. Onverwachte ingrepen zouden kunnen leiden tot minder investeringsbereidheid bij bedrijven.

Opdrijven

Door de economische crisis is de CO2-prijs op dit moment laag. Het emissiehandelssysteem, waarbij bedrijven moeten betalen voor het uitstoten van CO2, werkt dan niet optimaal. De Europese Commissie wil de prijs opdrijven door tijdelijk een aantal emissierechten achter te houden.

Concurrentiepositie

VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat zo’n incidentele ingreep de voorspelbaarheid van het systeem niet mag verslechteren. Zij zien meer in een structurele oplossing die leidt tot een stabielere CO2-prijs, meer investeringszekerheid voor bedrijven, en behoud van de concurrentiepositie van internationaal opererende bedrijven. Een structurele maatregel mag er niet toe leiden dat Europa de klimaatdoelstelling eenzijdig aanscherpt, dus zonder verdergaande doelstellingen van landen buiten Europa.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 12 september 2012, 14:38
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry