Triple Play goed voor digitale tv

04/09
2012
80% kijkt digitaal Het aantal digitale tv-aansluitingen in Nederland is weer met 2 procent procent gegroeid. Eind juni waren er 6,2 miljoen digitale tv-aansluitingen, meldt Telecompaper.

Bij die 6,2 miljoen zitten overigens wel de 3,62 miljoen abonnees van de kabel die ook een analoge aansluiting hebben. Meer dan 80 procent van de abonnees kijkt nu digitaal. Het totaal aantal aansluitingen groeide met 0,3 procent tot 7,696 miljoen op 30 juni. Ziggo was de grootste aanbieder van digitale tv. KPN, UPC en CanalDigitaal volgen.

De meeste digitale aansluitingen worden geleverd via de kabel, al verliest die wel marktaandeel door de groei van IPTV via DSL of glasvezel. Het marktaandeel was 58,3 procent. Ook tv via de ether en via de satelliet verloren marktaandeel. DSL en FTTH groeiden en staan op 4 en 5.

Digitale tv is in 2011 met 13 procent gegroeid, dit jaar is dat naar verwachting 10 procent. De groei wordt ook in de hand gewerkt doordat er steeds vaker ‘triple play’ wordt aangeboden, de alles-in-één pakketten, aldus Telecompaper. Ook tv voor het ‘tweede scherm’ – die gekeken kan worden op pc’s, tablets en smartphones – is een reden waarom mensen overstappen. Ziggo, KPN en de KPN-merken Telfort en XS4ALL bieden het, UPC volgt naar verwachting met verbeterde apps voor iPhone en iPad, mogelijk naast de settopbox die in september wordt gepresenteerd.

Datum: dinsdag 4 september 2012, 13:18
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry