Hattrick Van Persie voor winnend Manchester United

02/09
2012
Robin van Persie heeft zijn waarde voor Manchester United zondag opnieuw bewezen. De aanvaller scoorde op bezoek bij Southampton alle treffers voor de Red Devils: 3-2. Tussendoor miste hij ook nog een strafschop. Via Rickie Lambert en Morgan Schneiderlin was de thuisploeg twee maal op voorsprong gekomen.

Promovendus Southampton, dat in de eerste speelronde ook al met 3-2 van Manchester City verloor na voor te hebben gestaan, kwam na ruim een kwartier op voorsprong toen Lambert binnenkopte. Zeven minuten later schoot Van Persie echter de gelijkmaker al binnen.

Ook na de rust namen de Saints brutaal een voorsprong. Schneiderlin kopte in de 56e minuut de 2-1 binnen. Nu mocht de thuisploeg wel langer genieten van de voorsprong. United liep zich vast op de roodwitte muur. In de 67e minuut legde Jos Hooiveld namens Southampton Van Persie neer en de Nederlander van United verprutste vervolgens de penalty.

In de slotfase viel de beslissing alsnog. Met nog drie minuten op de klok reageerde Van Persie attent toen Rio Ferdinand op de paal kopte en sleepte zo een punt uit het vuur. In de blessuretijd bezorgde Van Persie zijn club ook nog de winst. Uit een hoekschop van Luis Nani kopte hij de 3-2 binnen.

Newcastle United en Aston Villa speelden met 1-1 gelijk. De bezoekers, met Ron Vlaar en Karim el Ahmadi in de basis, kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong via Ciaran Clark. Tim Krul en Vurnon Anita konden na een kwartier in de tweede helft juichen. Hatem ben Arfa maakte toen gelijk voor Newcastle.

Datum: zondag 2 september 2012, 19:30
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Manchester, Newcastle, Verenigd Koninkrijk