Helmond alleen aan kop na vierde zege

31/08
2012
Helmond Sport heeft ook de vierde wedstrijd van dit seizoen in de Jupiler League gewonnen. De ploeg van trainer Eric Meijers was in een Brabants onderonsje met 2-0 te sterk voor het nog puntloze FC Den Bosch. Omdat MVV Maastricht thuis tegen Telstar bleef steken op 0-0, gaat Helmond nu alleen aan kop.

Helmond kwam via Zarko Grabovac al na twaalf minuten op voorsprong. Tien minuten later benuttte Emrullah Güvenc een door Moreno Rutten veroorzaakte strafschop. De thuisclub zag de voorsprong daarna niet meer in gevaar komen.

De Graafschap leed al de tweede nederlaag in vier wedstrijden. De degradant werd in Apeldoorn met 2-1 verslagen door AGOVV. Ook Sparta verspeelde punten door een doelpuntloos gelijkspel bij FC Emmen: 0-0.

Almere City, dat net als Den Bosch nog geen punt heeft gepakt, maakte een bijzonder slechte beurt. Niet alleen werd thuis met 3-2 verloren van FC Oss, ook raakte de club met Cees Toet, Erwin Friebel en Charles Dissels maar liefst drie spelers kwijt met een rode kaart.