International School aanwinst voor regio Utrecht

30/08
2012
30-08-2012

Met twee keer zoveel aanmeldingen als verwacht is de International School Utrecht dit schooljaar van start gegaan. De school is een belangrijke aanwinst voor het onderwijs in Utrecht: stad van kennis en cultuur. Ook wordt hiermee de internationale aantrekkelijkheid en economische waarde van de regio Utrecht vergroot. Een internationale school is een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven en expats. Samen met de leerlingen verrichten wethouder Onderwijs Jeroen Kreijkamp en gedeputeerde Economie Remco van Lunteren op donderdagmiddag 6 september as. de feestelijke opening in aanwezigheid van Europarlementariër Sophie in ’t Veld.

Gemeente en provincie Utrecht, Universiteit Utrecht en betrokken schoolbesturen SPO Utrecht, Nuovo, PCOU/Willibrord, de Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm te Hilversum en directeur van de International School Utrecht Jaap Mos hebben sinds eind vorig jaar de start van de Internationale School Utrecht voorbereid. Er is hard gewerkt aan de invulling van het Engelstalige lesprogramma en er werden acht leerkrachten aangetrokken met ervaring in internationaal onderwijs. De gemeente zorgde er voor dat een schoolgebouw aan de Notebomenlaan werd gerenoveerd. Hier wordt de International School Utrecht voorlopig gehuisvest.

De International School Utrecht wil zich de komende jaren verder ontwikkelen tot een aansprekende internationale onderwijsvoorziening voor leerlingen van 4 tot 18 jaar. Dit schooljaar is gestart met 70 leerlingen, twee keer zoveel als verwacht. Er zijn drie klassen basisonderwijs en één klas voor het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs. Er wordt nauw samengewerkt met de Daltonschool Rijnsweerd, de Notenboomschool, het St. Gregoriuscollege, het Stedelijk Gymnasium en de Violenschool International en de International School uit Hilversum. De International School Utrecht levert scholieren een internationaal erkend diploma op.

Meer informatie: www.isutrecht.nl

Datum: donderdag 30 augustus 2012, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Hilversum, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry