Nieuwe schoolgebouwen in Leidsche Rijn opgeleverd

28/08
2012
28-08-2012

Een groot aantal kinderen in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is het nieuwe schooljaar in een gloednieuwe of gerenoveerde school gestart. Basisscholen Apollo 11, SBO Sint Maarten en De Twaalfruiter namen deze zomer hun nieuwe gebouw in gebruik. Daarnaast werd basisschool Drie Koningen aan de Pastoor Boelenslaan gerenoveerd en startte de nieuwbouw voor de leerlingen van de vestiging aan de Ten Veldestraat. Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp is blij met de tijdige oplevering van deze scholen bij de start van het nieuwe schooljaar: `Ik vind het belangrijk dat ouders in deze jonge, groeiende wijk voor hun kinderen een plek op een school in de buurt kunnen vinden.`

De nieuwbouw van De Twaalfruiter, de grootste basisschool van Utrecht startte in maart 2011 en werd deze zomer tijdig opgeleverd. Deze school aan de Kweektuinlaan in Vleuterweide telt 32 leslokalen en twee gymzalen. De lokatie aan de Doyenneperenlaan blijft in gebruik. De nieuwbouw wordt eind dit jaar feestelijk geopend door wethouder Onderwijs Jeroen Kreijkamp.

Nieuwbouw Apollo 11
Basisschool Apollo 11 kreeg deze zomer een nieuw, groter gebouw op de bestaande locatie aan de Ten Veldestraat 98 in De Meern. De school deelt het gebouw met kinderdagverblijf Jojo (KMN Kind&Co) en buitenschoolse opvang Schuttle. Half september 2011 startte de aannemer met de bouw.

De feestelijke opening is half oktober.

Renovatie Drie Koningen

Het schoolgebouw van de rooms-katholieke basisschool Drie Koningen aan de Pastoor Boelenslaan is gerenoveerd en op 22 augustus officieel geopend. Dankzij de grootschalige opknapbeurt voldoet het gebouw nu aan de moderne eisen voor onderwijshuisvesting en is het voorzien van een ventilatiesysteem voor frisse lucht.

Speciaal Basis Onderwijs De Binnentuin
Basisschool Sint Maarten voor speciaal onderwijs heeft een nieuw gebouw met gymzaal gekregen aan de Binnentuinlaan 6 in Vleuterweide. Het nieuwe, grotere, moderne schoolgebouw biedt plaats aan zeventien groepen en krijgt de naam SBO De Binnentuin. In juni 2011 ging de bouw van start. Tijdens de bouwperiode kregen leerlingen les aan de Mereveldlaan 1. Deze zomer startte de aannemer met de sloop van het gebouw aan de Mereveldlaan om plaats te maken voor de geplande nieuwbouw van een van de twee vestigingen van basisschool Drie Koningen en kinderopvang op deze locatie. De nieuwbouw vervangt het huidige schoolgebouw aan de Ten Veldestraat 96 in De Meern. Geplande oplevering is 2013.

Stand van zaken Masterplan Onderwijshuisvesting
Goed onderwijs vraagt naast aandacht voor de kwaliteit van onderwijs ook om voldoende, goede schoolgebouwen met een gezond binnenklimaat. Samen met de schoolbesturen werkt de gemeente sinds 2006 aan betere huisvesting voor Utrechtse scholen. In totaal worden tot 2014 zo'n 172 schoolgebouwen gerenoveerd of nieuw gebouwd. Utrecht investeert hier 384 miljoen euro in.

Het Masterplan voor Voortgezet Onderwijs is bijna afgerond. De plannen Primair en Speciaal Onderwijs liggen met ongeveer 50% opleveringen op koers.

In Leidsche Rijn is nu tweederde van alle geplande schoolgebouwen gerealiseerd. Voor het Voorgezet Onderwijs zijn nieuwe scholen gebouwd en bestaande opgeknapt. Bij de basisscholen is ruim een kwart uitgevoerd, het overgrote deel is nu in ontwikkeling. De gemeente kan alle leerlingen in Leidsche Rijn voldoende plek op een basisschool in hun wijk bieden.

Datum: dinsdag 28 augustus 2012, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry