“Arsenal en Afellay passen bij elkaar”

27/08
2012
Volgens de zaakwaarnemer van Afellay, Rob Jansen, gaat het over een verhuur van zijn cliënt, maar Liverpool en Arsenal hebben er wel oren naar om Afellay definitief over te nemen. De Londenaren denken er serieus over na om een bod uit te brengen van rond de acht miljoen euro.

“Arsenal mag héél blij zijn als Afellay naar Londen komt”, vindt Glenn Helder, die zelf van 1995 – 1998 bij The Gunners onder contract stond. “Ik vind Ibi namelijk een fantastische speler en ik vind het jammer dat hij Barcelona geen kans meer krijgt, want hij kan het niveau makkelijk aan. Maar andersom moet Ibi ook blij zijn met Arsenal. Qua uitstraling is het een topclub. En het is dan ook zeker geen degradatie. Arsenal staat voor kwaliteit en mooi voetbal. Overmars, Van Bronckhorst, Henry, Febregas en nu weer Song. Allemaal spelers van Arsenal die naar Barcelona zijn gegaan.”

Voor Helder zegt het niet zoveel dat de prijzenkast van Arsenal de laatste jaren niet is bijgevuld. “Iedereen in de wereld kent Arsenal. En zo wat als ze de afgelopen jaren geen prijzen hebben gewonnen? Kijk eens naar de clubs in Engeland: Arsenal, Chelsea, City, United, Liverpool, Spurs. Allen willen ze een prijs. Er kan echter maar één club kampioen worden.”

Het gaat volgens Helder dan ook om meer dan alleen maar prijzen willen pakken. “Als Ibi naar Arsenal gaat, wordt het publiek gek. De fans zullen van hem gaan houden. Ibi koppelt het vermaken van publiek aan functionaliteit. Dat zie je niet veel. Hij zou perfect bij Arsenal passen, want hij houdt van voetbal en Arsenal ademt voetbal.”

Helder volgt Arsenal nog altijd op de voet: “Ik hou van die club. Vindt het een eer dat ik daar heb mogen voetballen. Ik vind het dan ook zó jammer dat Robin van Persie is vertrokken, maar ik snap hem wel. Niemand kan in zijn hoofd kijken, maar ik denbk dat hij écht toe was aan een nieuwe uitdaging. Hij heeft jarenlang alles gegeven voor Arsenal en op zijn manier alle mogelijke prijzen gewonnen: publiekslieveling, aanvoerder, beste speler en topscorer is hij geweest. Wat méér kun je doen? En dan heb je van die debielen die zijn shirt verbranden. Dat heeft mij echt pijn gedaan.”

Jeroen Haverkort
 

Datum: maandag 27 augustus 2012, 16:57
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Barcelona, Bronckhorst, Gelderland, Liverpool, Londen, Spanje, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry