Minister opent expositie Militaire Luchtvaart Museum

27/08
2012
Minister Hans Hillen heeft vanmiddag de expositie over de 100-jarige geschiedenis van de luchtvaart geopend in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg.

In 2013 bestaat de militaire luchtvaart in Nederland 100 jaar. Het MLM blikt met de expositie ‘Van pioniers tot professionals: 100 jaar militaire luchtvaart, 1913-2013’ terug op die afgelopen eeuw. Behalve voor de Koninklijke Luchtmacht en zijn voorgangers, is er aandacht voor de Marineluchtvaartdienst en de militaire luchtvaart in het voormalige Nederlands-Indië. Aan de hand van persoonlijke verhalen wordt de ontwikkeling van de militaire luchtvaart gevolgd. De bezoeker maakt kennis met hun toestellen: van Brik tot Spitfire, van Starfighter tot Apache. 

Onmisbaar

“De militaire luchtvaart is onmisbaar geworden”, zei minister Hillen. “Onmisbaar bij de verdediging van Nederland, bij de verdediging van het NAVO grondgebied, en onmisbaar bij militaire operaties die de internationale rechtsorde handhaven. Het had nooit zover kunnen komen zonder het optimisme, de moed, én het doorzettingsvermogen van de pioniers van onze luchtmacht.”

De expositie is vanaf morgen te bezichtigen en blijft tot de sluiting van het museum in het najaar van 2013 open voor het publiek.

Datum: maandag 27 augustus 2012, 16:10
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry