Nieuwe, aids-achtige ziekte ontdekt

27/08
2012
In Thailand en Taiwan lijden mensen aan een ziekte die lijkt op aids, maar dat niet is. De medische wetenschap staat voor een raadsel. De ziekte onderdrukt het afweersysteem op dezelfde manier als aids, maar de mensen patiënten testen negatief op de aanwezigheid van het hiv-virus. Door het zwakkere afweersysteem krijgen patiënten last van ziektes als tuberculose.

Medische onderzoekers hebben de ziekte tot nu toe aangetroffen in 25 patiënten in Thailand en Taiwan, wat het raadsel alleen maar groter maakt. Zo valt niet te verklaren hoe dezelfde ziekte op twee zulke verschillende plekken terecht komt, zo staatin het New England Journal of Medicine.

Ook andere bekende ziekteverwekkers zijn niet aangetroffen in de patiënten. Het is onzeker of het om een totaal nieuwe ziekte gaat, of een variant op een bestaande aandoening. De onderzoekers denken dat het verzwakte afweersysteem een gevolg kan zijn van een infectie met mycobacteriën. Deze soort ziekteverwekkers veroorzaakt lepra en tuberculose en wellicht ook een verzwakt immuunsysteem.

Lees meer

Accountants zijn saai

‘Istanbul door aardbeving verwoest’

WWF: wereld is op

Bron: faqt.nl

Datum: maandag 27 augustus 2012, 14:28
Bron: Metro Wetenschap
Categorie: Wetenschap
Tags: Taiwan, Thailand

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry