Anderlecht verliest op Cyprus

22/08
2012
Anderlecht wacht volgende week nog een zware taak om zich ten koste van AEL Limassol te plaatsen voor de Champions League. De ploeg van de Nederlandse trainer John van den Brom ging woensdagavond in de play-offronde met 2-1 onderuit op Cyprus. Voor de Belgen maakte Dieumerci Mbokani de belangrijke uitgoal.

Anderlecht was in de eerste helft op achterstand gekomen door een treffer van Dossa Junior, die een hoekschop binnenkopte. Na rust schakelde de Brusselse club echter een tandje bij en dat resulteerde een halfuur voor tijd in de gelijkmaker. Mbokani kwam knap voor zijn man en schoot in de verre hoek raak.

Voor Anderlecht leek er met die stand weinig aan de hand, maar door matig verdedigen keerde de ploeg toch met een nederlaag huiswaarts. Rui Miguel schoot via de keeper en de paal raak. Anderlecht-aanvaller Milan Jovanovic liep nadat hij was gewisseld nog tegen zijn tweede gele kaart aan vanwege protesteren. Hij mist daardoor de return van dinsdag.

Datum: woensdag 22 augustus 2012, 23:05
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Cyprus, Groningen, Leek