Zes dagen voor aanvang Tour for Life 2012 al ruim 1,5 miljoen euro binnen

20/08
2012
AMSTERDAM (EZPress) - ‘Tour for Life 2012 moet nog beginnen en er is nu al anderhalf miljoen euro opgehaald!’ zegt Pim de Graaf, voorzitter van Artsen zonder Grenzen. ‘Daar zijn we heel blij mee, want met de opbrengst van Tour for Life kan Artsen zonder Grenzen levensreddende hulp bieden aan mensen in noodsituaties. De renners mogen trots zijn!’ DetailsZes dagen voor de start van Tour for Life 2012, de spectaculaire achtdaagse wielertocht voor Artsen zonder Grenzen, hebben de bijna 700 renners al ruim 1,5 miljoen euro opgehaald. Dat is een half miljoen meer dan vorig jaar in totaal werd opgehaald. Op 26 augustus gaan de wielrenners van start in het Italiaanse dorpje Bardonecchia en op zondag 2 september bereiken ze de eindstreep op de Cauberg in Valkenburg.

De Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen is uitgegroeid tot een enorm populair wielerevenement. Zowel het aantal deelnemende renners als het opgehaalde sponsorgeld is dit jaar spectaculair gestegen De eerste editie in 2009 leverde 265.000 euro op. Nu is er al meer dan anderhalf miljoen euro binnen, een recordopbrengst.

Tour for Life is de spectaculaire achtdaagse wielertocht van Italië naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. 79 ploegen, bestaande uit zes tot negen renners, fietsen acht loodzware etappes door zes landen. Op 26 augustus gaan zij in de Italiaanse Alpen van start en op 2 september komen de renners over de eindstreep op de Cauberg in Zuid-Limburg. Onderweg beklimmen zij onder meer Col du Lautaret, Col de la Croix de Fer en Col de Madeleine. Ook de legendarische Alpe d’Huez zit op de route. Elke ploeg haalde minstens 15.000 euro sponsorgeld op voor Artsen zonder Grenzen.

//Einde bericht

Bron: Tour For Life 2012

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 20 augustus 2012, 16:08
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Amsterdam, Limburg, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry