De Graafschap laat punten liggen in Deventer

17/08
2012
De Graafschap heeft vrijdag in de tweede speelronde van de Jupiler League de eerste punten laten liggen. Uit bij Go Ahead Eagles werd het 2-2. Karim Tarfi redde in blessuretijd een punt voor de Doetinchemmers. Anco Jansen had De Graafschap in de eerste helft verdiend op voorsprong gezet, maar na rust maakte Marnix Kolder met een frommelgoal gelijk. Jo van der Linden krulde vervolgens een vrije trap raak voor de 2-1.

Sparta Rotterdam maakte geen fout. In de lastige uitwedstrijd bij FC Den Bosch werd het 2-1. Robert van Boxel zette de Spartanen voor rust al op voorsprong. Tom van Weert bracht Den Bosch na een uur langszij, maar vier minuten later moest de thuisploeg met tien man verder na een rode kaart voor Jelle de Bock. Donovan Slijngard bezorgde Sparta vervolgens de volle winst.

Excelsior, dat in de eerste speelronde verloor, pakte de eerste drie punten. FC Emmen werd met 2-0 verslagen. Mick van Buren scoorde beide goals voor de Kralingers.