Nederlanders te makkelijk met delen vakantiefotos

17/08
2012
Onvoldoende bewustwording bij plaatsen fotos op sociale netwerken Na Polen zijn Nederlanders het meest actief wanneer het gaat om het delen van hun vakantiefoto’s via sociale media. Dit blijkt uit onderzoek van 123people. Wat veel Nederlanders zich niet realiseren, is dat inbrekers ook lezen dat jij op vakantie bent…

Een inbreker leest maar wat graag via Twitter dat je op vakantie bent en een foto van jou naast een palmboom maakt ook meteen duidelijk dat je niet thuis in Nederland bent. En via diezelfde sociale media is het achterhalen van je adresgegevens vaak ook niet al te moeilijk. Nederlanders staan op de tweede plaats wanneer het gaat om het delen van foto’s, gevolgd door de Fransen en Duitsers zo blijkt uit het onderzoek van de grootste personen zoekmachine 123people.

Remco Janssen, Online Reputatie Expert bij 123people (personenzoekmachine) zegt dat mensen zich nog niet bewust genoeg zijn van het feit dat alles wat op het web gezet wordt, ook gezien kan worden door werkgevers, docenten en criminelen. Daardoor kan die foto van dat uit de hand gelopen avondje stappen misschien toch wel tegen je gaan werken.

In de VS worden mensen op basis van dergelijke berichten/foto’s op sociale media zelfs ontslagen. In sommige Staten in de VS vroegen werkgevers zelfs bij sollicitatiegesprekken de Facebook inloggegevens van de kandidaat om te kijken hoe ze zich in hun vrije tijd gedragen. De bewustwording wordt groter maar kan nog veel beter. Remco Janssen geeft de volgende tip: “Denk aan je moeder. Als je er geen probleem mee hebt een foto aan je moeder te laten zien, is het meestal veilig deze ook online te delen.” Verder geeft 123people de volgende tips:

Ga verstandig om met delen via smartphones. Ook van een bijzondere foto kun je later spijt krijgen.

Weet welke foto’s je vrienden van jou hebben. Je weet niet wanneer iemand je toevoegt of opzoekt op Facebook of andere sociale media.

Controleer je privé-instellingen op social media en zorg er voor dat alleen door jou gekozen personen kunnen zien wat je publiceert.

Bescherm je online reputatie. Controleer regelmatig welke informatie over jou zichtbaar is, bijvoorbeeld via zoekmachines als 123people of via Google. Als je foto’s vindt die je niet wilt publiceren neem dan contact op met de website en vraag om verwijdering.

Datum: vrijdag 17 augustus 2012, 14:09
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT
Tags: Polen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry