Speerwerper bezorgt Trinidad eerste goud

12/08
2012
Kershorn Walcott heeft Trinidad en Tobago vlak voor het einde van de Olympische Spelen toch nog een gouden medaille bezorgd. De pas 19-jarige atleet pakte tot ieders verbazing de titel bij het speerwerpen. Met een persoonlijk record van 84,58 meter verwees hij de Oekraïner Oleksandr Pyantnytsya naar de tweede plaats. Antti Ruuskanen uit Finland pakte brons.

De Noor Andreas Thorkildsen kon deze keer niet meedoen om de prijzen. De winnaar van 2004 en 2008 bleef steken op de zesde plaats. Zijn olympische record van 90,57 meter, vier jaar geleden gegooid in Beijing, blijft wel intact.

Bij het hoogspringen voor vrouwen ging de olympische titel naar de Russische Anna Chicherova. De regerend wereldkampioene sprong als enige over 2,05 meter. De Amerikaanse Brigetta Barrett legde beslag op zilver. Met Svetlana Shkolina mocht er nog een Russische het podium op.

Allyson Felix sluit de Olympische Spelen af met drie gouden medailles. Samen met Deedee Trotter, Francesca McCorory en Sanya Richards won ze de 4x400 meter, na eerder al de 200 meter en de 4x100 meter op haar naam te hebben geschreven. Rusland en Jamaica pakten zilver en brons.

Datum: zondag 12 augustus 2012, 00:30
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Finland, Jamaica, Rusland, Trinidad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry