Succes Azerbeidzjan bij worstelen

12/08
2012
Azerbeidzjan heeft zaterdagavond in het olympische worsteltoernooi uitstekende zaken gedaan. Toghrul Asgarov won in de klasse tot 60 kilogram, Sharif Sharifov toonde zich de beste in de klasse tot 84 kilo. Voor Azerbeidzjan waren het de eerste gouden medailles deze Olympische Spelen.

Asgarov was in de finale te sterk voor de Rus Besik Kudukhov. Sharifov veroverde goud door in de eindstrijd Jamie Yusept Espinal uit Puerto Rico te verslaan. Bij de zware jongens, in de klasse tot 120 kilo, ging het goud naar Artur Taimazov uit Oezbekistan. Davit Modzmanashvili uit Georgië werd tweede.

Bij het boksen werden er zaterdag vijf gouden medailles vergeven. De Chinees Shiming Zou won in het lichtvlieggewicht in de finale van Kaeo Pongrayoon uit Thailand. De Brit Luke Campbell sleepte voor eigen publiek de titel in het bantamgewicht in de wacht. Hij won in de finale van de Ier John Joe Nevin.

Boksnatie Cuba pakte dankzij Roniel Iglesias Sotolongo goud in het lichtweltergewicht. In de finale ging Denys Berinchyk uit Oekraïne voor de bijl. De Japanner Ryota Murata rekende in het middengewicht af met de Braziliaan Esquiva Falcao Florentino. Het goud in het zwaargewicht werd een prooi voor de Oekraïner Oleksandr Oesyk. Hij klopte Clemente Russo uit Italië.

De laatste gouden medailles in het taekwondo gingen naar een Servische en een Italiaan. Milica Mandic versloeg in de klasse boven 67 kilo de Française Anne-Caroline Graffe. Carlo Molfetta won in de klasse boven de 80 kilo van Anthony Obame, die Gabon de eerste medaille ooit op de Olympische Spelen bezorgde.

Datum: zondag 12 augustus 2012, 00:30
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Azerbeidzjan, Cuba, Gabon, Oezbekistan, Puerto, Puerto Rico, Thailand

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry