Farce bij kogelslingeren voorkomen

10/08
2012
Het kogelslingeren voor vrouwen op de Olympische Spelen in Londen is vrijdag aan een blamage ontsnapt. De Duitse Betty Heidler had in haar vijfde poging een verre worp, maar die werd verkeerd gemeten. Na een beroep mocht ze haar poging overdoen, maar een goede afstand leverde dat niet op. Een schandaal leek in de maak, maar uiteindelijk kwam toch de juiste afstand van 77,13 meter boven tafel en pakte Heidler brons.

Heidler moest de zege laten aan de Russin Tatyana Lysenko die een olympisch record van 78,18 meter liet aantekenen. De Poolse Anita Wlodarczyk pakte met 77,60 het zilver.

De Fransman Renaud Lavillenie won goud bij het polsstokhoogspringen. De tweevoudig Europees kampioen sprong over 5,97 meter en stelde daarmee het olympisch record een centimeter scherper. De Duitsers Björn Otto en Raphael Holzdeppe sprongen beiden over 5,91 meter en pakten respectievelijk zilver en brons.

Op 4x400 meter estafette waren de Bahama's verrassend te sterk voor de Verenigde Staten. Op het laatste rechte stuk werd Angelo Taylor ingehaald door Ramon Miller. De winnende tijd van de Bahama's was 2.56,72 minuten, een nationaal record. De VS hadden 33 honderdsten meer nodig. Trinidad en Tobago werd in 2.59,40 derde.

De Belgische equipe kon niet voor een stunt zorgen. In 3.01,83 minuten werd een zesde plaats behaald. Zuid-Afrika, dat na een val in de halve finale werd toegevoegd aan het finaleveld, werd met 'blade runner' Oscar Pistorius als slotloper laatste.

Datum: vrijdag 10 augustus 2012, 23:10
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Groningen, Leek, Londen, Trinidad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry