Louis van Gaal maakt zijn eerste selectie bekend

10/08
2012
Louis van Gaal heeft tijdens zijn presentatie als bondscoach van het Nederlands elftal zijn staf voorgesteld en de selectie bekend gemaakt voor de oefeninterland met België van woensdag.

Bruno Martins Indi is de opvallendste naam. De Feyenoorder behoorde niet tot de voorselectie, maar werd door de nieuwe bondscoach Louis van Gaal toch opgenomen in de 24-koppige groep. Ook Ricardo van Rhijn en Bas Dost zijn voor het eerst geselecteerd.

Zoals al eerder bekend was geworden gaan Danny Blind en Patrick Kluivert de 61-jarige Amsterdammer assisteren. De KNVB wilde graag dat Giovanni van Bronckhorst assistent zou worden bij Oranje, maar de oud-international heeft het te druk met zijn werkzaamheden bij Feyenoord.

Keeperstrainer Frans Hoek, inspanningsfysioloog Jos van Dijk en Max Reckers (die de videoanalyses voor zijn rekening gaat nemen) maken ook deel uit van de technische staf. Edward Metgod gaat de scoutingsstaf onder leiding van Ronald Spelbos assisteren. Hans Jorritsma blijft de teammanager van Oranje en Kees Jansma de perschef.

Selectie Oranje:

Doelmannen: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City) en Tim Krul (Newcastle United).

Verdedigers: John Heitinga (Everton), Martens Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Malaga), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Stefan de Vrij (Feyenoord) en Jetro Willems (PSV).

Middenvelders: Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Adam Maher (AZ), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV) en Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur).

Aanvallers: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahce), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Bayern München)

Datum: vrijdag 10 augustus 2012, 13:51
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Barcelona, Bronckhorst, Gelderland, Manchester, Newcastle, Spanje, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry