Flexibiliteit belangrijkste voordeel van samenwerken op afstand

08/08
2012
Linschoten, 8 augustus 2012 – Het belangrijkste winstpunt van samenwerken op afstand is volgens ruim de helft (51 procent) van de IT-managers dat de flexibiliteit van de organisatie toeneemt. Daarnaast vindt 32 procent de afname in de reiskosten een groot voordeel en 31 procent geeft de verbetering van de bedrijfsprestaties aan. Dit blijkt uit onderzoek van Talk & Vision, specialist op het gebied van videocommunicatie en managed video services, in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, onder CIO’s en IT-managers.

Verder blijkt uit de resultaten dat bij 57 procent van de deelnemende organisaties het gebruik van samenwerkingstechnologie om samen te werken op afstand wordt gestimuleerd, bijvoorbeeld door training. Bij een vijfde van de organisaties gebeurt dit nog helemaal niet. Opvallend is wel dat het gebruik van enterprise social media, zoals Yammer of Socialcast, nog niet breed is geaccepteerd en in slechts 33 procent van de organisaties wordt gestimuleerd, tegenover 43 procent waar dat juist wordt geremd.

Joost Deckers, Managing Director van Talk & Vision, licht de resultaten toe: “Het is opvallend dat enterprise social media nog zo weinig voet aan de grond hebben binnen organisaties. Technische oplossingen die gemakkelijk toegankelijk zijn, worden namelijk sneller geaccepteerd door medewerkers. Enterprise social media zijn bij uitstek zulke oplossingen. Voor het succes van een samenwerkingstool is het noodzakelijk om te zorgen voor een optimale aansluiting op de bedrijfscultuur. Alleen als medewerkers beschikken over de middelen die het best passen bij hun manier van samenwerken, zal er ook daadwerkelijk gebruik van worden gemaakt.”

Onderzoek

Talk & Vision heeft in samenwerking met Dr. Jeroen van der Velden (Business University Nyenrode) onderzoek gedaan onder 126 CIO’s en IT-managers. Doel van het onderzoek is om te inventariseren welke beelden bestaan bij het management over het inzetten van samenwerkingstechnologie. Het gehele onderzoeksrapport is te downloaden via: www.talkandvision.nl/conversion-pages/onderzoeksrapport-samenwerken/.

Datum: woensdag 8 augustus 2012, 11:09
Bron: Talk & Vision
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry