Usain Bolt ook sprintkoning Londen

05/08
2012
Usain Bolt is weer olympisch kampioen geworden op de 100 meter. De Jamaicaanse sprinter snelde naar 9,63 seconden, een nieuw olympisch record en slechts vijf honderdsten boven zijn eigen wereldrecord. Achter Bolt werd zijn landgenoot Yohan Blake in 9,75 tweede, de Amerikaan Justin Gatlin pakte in 9,79 de derde plaats.

Churandy Martina werd in 9,94 seconden zesde. Daarmee bleef de Curaçaoënaar drie honderdsten boven zijn Nederlands record uit de halve finale. Martina moest ook de Amerikanen Tyson Gay (9,80) en Ryan Bailey (9,88) voor laten gaan.

Bolt was niet razendsnel uit de startblokken, maar maakte zoals gebruikelijk het verschil met zijn lange passen. Pas in de laatste twintig meter kwam hij echt los bij de concurrentie. Martina, die beter is op de dubbele afstand, moest het van zijn tweede vijftig meter hebben. Het verschil met de meeste mannen voor hem was toen echter al te ver opgelopen.

Richard Thompson van Trinidad en Tobago werd in 9,98 zevende. Asafa Powell raakte geblesseerd en hinkte in 11,99 over de streep.

Datum: zondag 5 augustus 2012, 23:01
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Londen, Trinidad, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry