Defensie on the move in Amsterdam

04/08
2012
Nederlandse militairen uit de hele krijgsmacht waren vandaag in uniform te vinden op de grachten van Amsterdam. Met een eigen boot, uitgedost als pantservoertuig, namen ze op initiatief van de Stichting Homosexualiteit en Krijgsmacht deel aan de Canal Parade.

Met de deelname wil de stichting sociale veiligheid en acceptatie van lesbiennes, homo’s,  biseksuelen en transgenders onder het Defensiepersoneel zichtbaar en bespreekbaar maken. Volgens secretaris-generaal Ton Annink heeft de homo-emancipatie binnen de krijgsmacht sinds de oprichting van de stichting, 25 jaar geleden, grote sprongen vooruit gemaakt. “Gelukkig maar”, zei hij als vertegenwoordiger van Defensie. “Mensen die bij Defensie werken, moeten zich welkom voelen en worden beoordeeld op hun kwaliteiten, niet op hun geaardheid.”

Populariteit

Deelname met een eigen vaartuig is overigens niet meer vanzelfsprekend. De Canal Parade neemt in populariteit toe. Er waren volgens majoor Peter Kees Hamstra ongeveer 220 inschrijvingen, terwijl er met het oog op de veiligheid en de duur van de parade ruimte is voor maximaal 80 boten. “Die van Defensie zat met ongeveer 85 mensen, onder wie 4 Amerikaanse militairen, helemaal vol. Er was meer belangstelling dan plaats”, aldus de voorzitter van de Stichting Homosexualiteit en Krijgsmacht. Hij liet zich lovend uit over de aanwezigheid van Annink en de Hoofddirecteur Personeel van Defensie luitenant-generaal Willem van de Water. Hamstra: “Dat zij erbij zijn onderstreept het belang van goed werkgeverschap voor ál het personeel.” 

De krijgsmacht was dit jaar voor de tweede keer met een eigen boot bij de Canal Parade vertegenwoordigd. Het thema was ‘on the move’, visueel gemaakt door het vaartuig te laten ogen als een pantservoertuig.

Datum: zaterdag 4 augustus 2012, 17:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry