Polina Savchenko eregast op Gay Pride Amsterdam

02/08
2012
De Russische homorechten activiste Polina Savchenko is in Amsterdam als speciale gast van het gemeentebestuur tijdens de Amsterdam Gay Pride. Vrijdag 3 augustus heet locoburgemeester Eric van der Burg haar welkom in de ambtswoning in gezelschap van vertegenwoordigers van homo-organisaties, politieke partijen en (stadsdeel)bestuurders.

Savchenko is directeur van de lokale homo-organisatie Coming Out Saint-Petersburg. In deze stad werd begin dit jaar een wet aangenomen, die onder meer publiekelijke ‘propaganda' van homoseksualiteit verbiedt. Savchenko vocht dit besluit aan en trok daarmee de aandacht van internationale media.

Locoburgemeester Van der Burg: `Ik ben buitengewoon trots dat Polina Savchenko Amsterdam vereert met een bezoek. Discriminatie op basis van seksuele geaardheid of in welke vorm dan ook is onacceptabel. De strijd daartegen is belangrijk maar ook zwaar, vooral in een traditionele maatschappij als die van Rusland. Amsterdam steunt Savchenko dan ook van harte en draagt met haar de boodschap uit voor meer tolerantie en homoacceptatie.`

Savchenko zal in Amsterdam actief deelnemen aan de Gay Pride. Vrijdagmiddag geeft zij in de ambtswoning een presentatie. Hierbij zijn ook andere HLBT-activisten uit Midden- en Oost-Europa aanwezig. Op vrijdagavond neemt Savchenko deel aan een debat over homo-acceptatie in Oost Europa in het gebouw van het COC aan de Rozenstraat 14. Op zaterdag 4 augustus is de jaarlijkse botenparade: de Canal Parade. Dit jaar staat de boot van Gemeente Amsterdam in het teken van de campagne ‘Discriminatie: Amsterdam is er klaar mee'. Savchenko vaart als eregast mee op de gemeenteboot.

Amsterdam ondersteunt de emancipatie van LGBT's in de hoofdstad. Maar Amsterdam wil méér en kijkt over de stadsgrenzen heen. De komende jaren gaat de stad evenementen, congressen en netwerken aantrekken die de boodschap uitdragen van openheid, tolerantie, diversiteit en gelijke rechten. Het uitnodigen van Polina Savchenko past hierbij.

Pb-126

 

Voor meer informatie: Sara Gradstein, Bestuursvoorlichting

Datum: donderdag 2 augustus 2012, 12:01
Bron: Gemeente Amsterdam
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Rusland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry