Pool Blaszczykowski tot 2016 bij Dortmund

24/07
2012
Jakub Blaszczykowski speelt ook de komende jaren voor Borussia Dortmund. Het volgend jaar aflopende contract van de 26-jarige Pool is met drie seizoenen verlengd tot de zomer van 2016. Dat meldt de Duitse landskampioen dinsdag. Blaszczykowski speelt sinds 2007 voor Dortmund en is na Sebastian Kehl en Roman Weidenfeller de langst dienende speler in de selectie van de Duitse club.

De aanvallend ingestelde middenvelder is blij met zijn nieuwe contract. Hij voelt zich thuis bij Dortmund. `Er zijn niet veel clubs met zoveel toeschouwers die daarnaast zo succesvol zijn geweest als wij de afgelopen twee jaar.` Dortmund prolongeerde eind april de titel in de Bundesliga en legde ook beslag op de DFB Pokal.

Blaszczykowski maakt zich op voor zijn zesde seizoen bij Dortmund, dat hem in 2007 overnam van Wisla Krakau. Hij kwam sindsdien tot 141 competitieduels en veertien doelpunten.

Blaszczykowski was onlangs ook actief op het EK in eigen land. De aanvoerder van de Poolse nationale ploeg kon niet verhinderen dat het gastland al in de groepsfase sneuvelde. Hij scoorde wel een prachtige treffer in de tweede groepswedstrijd tegen Rusland.

Datum: dinsdag 24 juli 2012, 16:45
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry