Militairen oefenen voor Uruzgan

21/09
2009
Militairen die eind dit jaar de huidige troepen van de Task Force Uruzgan aflossen, bereiden zich de komende twee weken voor tijdens de grote oefening Uruzgan Integration. Landmacht, luchtmacht en marine trainen gezamenlijk om het optreden van verschillende eenheden op elkaar af te stemmen.

Er doen ruim 1000 militairen mee aan de integratieoefening. De grootste groep gaat in Uruzgan deel uitmaken van de Battle Group, die wordt gevormd door 13 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment Stoottroepen Prins Bernhard, een compagnie van 17 Pantserinfantiebataljon en 23 Infanteriecompagnie van 2 Mariniersbataljon. De luchtmacht neemt deel met transporthelikopters. 

Uruzgan Integration vindt plaats op oefenterreinen van Defensie, binnen de vierhoek Wezep, Nijmegen, Utrecht en Huizen. Voor het vervoer van materieel en personeel wordt ook gebruik gemaakt van de openbare weg. Vliegbewegingen vinden plaats tussen 08.00 en 22.00 uur, al zal zoveel mogelijk overdag worden gevlogen. De helikopters kunnen om tactische redenen laag vliegen.
Zie ook vliegbewegingen.

Datum: maandag 21 september 2009, 11:31
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry