Nederlander maakt straatkunst op basis van Street View

20/07
2012
Straatkunst zonder de straat op te moeten Bezoekers van Paintings-360.com kunnen via het Google Street View platform op de site aangeven welke straat voor hen een speciale betekenis heeft en waarom. De inzending maakt kans om ter inspiratie te dien voor een kunstwerk van Jeroen van der Most.

Straatkunst kan in het geval van Jeroen van der Most vrij letterlijk worden opgevat want hij maakt kunst op basis van straten. De kunst is te zien de website paintings-360.com waar bezoekers ook hun straat & verhaal kunnen aanmelden voor een kunstwerk. De naam 360 degree paintings slaat op de intentie om niet alleen de straat te vatten in een kunstwerk maar ook de verhalen en herinneringen aan een bepaalde straat/plek. Het originele kunstwerk is niet virtueel maar meet 30,5 x 20,3 cm op een houten paneel.

Als kunstenaar van de 21ste eeuw hoef je natuurlijk de straat niet meer op. Via Google’s Street View platform kunnen de website-bezoekers van 360-paintings.com de kunstenaar makkelijk meenemen naar hun straat (waar ook ter wereld) en hun verhaal. Jeroen van der Most maakt veel gebruikt van heldere kleuren en verfspuitbussen zodat het ook echt een straatkunst-gevoel oproept. Ook graffiti en het gebruik van symbolische dieren vinden we terug in de schilderijen. Het locale aspect van de schilderijen zorgen er ook voor dat lokale kunstgalerijen zijn werk tentoonstellen.

Jeroen van der Most gebruikt vaak online elementen in zijn kunstwerken en kreeg internationale bekendheid door zijn Twitter-schilderijen. Zijn Twitter-kunst toonde een profiel-foto of logo dat was opgemaakt uit duizenden Twitter-berichten. Zie meer van zijn werk op zijn website.

[Via: Computeridee.nl]

Datum: vrijdag 20 juli 2012, 14:13
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT
Tags: Houten, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry