Bruyneel wil zijn verhaal kwijt bij Usada

14/07
2012
Johan Bruyneel wil gebruik maken van zijn recht om door een arbitragecommissie van het Amerikaanse antidopingagentschap Usada gehoord te worden. Dat meldt de voormalig ploegleider van Lance Armstrong in een verklaring op zijn website. De Belg wil de beschuldigingen aan zijn adres op deze manier ontkrachten.

Het Usada beschuldigt Bruyneel ervan samen met Armstrong en enkele ploegdokters een enorme dopingsamenzwering te hebben geleid. De Italiaanse arts Michele Ferrari werd deze week samen met twee anderen voor het leven geschorst.

Bruyneel heeft goede hoop dat het bij hem niet zo ver zal komen. `Ik hoop dat een correct opgestelde, onpartijdige commissie zal bevestigen dat de zaak nooit zo ver had mogen komen`, zegt de Vlaming. `Vanwege het gevoelige karakter van juridische procedures is mij geadviseerd om me verder van commentaar te onthouden.`

Onder leiding van Bruyneel won Armstrong tussen 1999 en 2005 zeven keer de Tour de France. De Vlaming is momenteel manager van Radioschack, maar heeft als reactie op de dopingbeschuldigingen besloten de Tour deze zomer te mijden.

Datum: zaterdag 14 juli 2012, 12:50
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry