Lichte stijging vacatureaanbod in juni

10/07
2012
AMSTERDAM (EZPress) - Het online vacatureaanbod steeg in juni met 1 punt. Het aantal aangeboden vacatures op internet blijft daarmee rond het historisch lage niveau van eind 2004 steken. Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele Index komt nu uit op 78 punten, dat is 19 punten minder dan vorig jaar juni.

Het vacatureaanbod steeg vorige maand het meest in de horeca & toerisme sector (+9) en daalde het sterkst in de publieke sector (-8). In de provincie Overijssel nam de vraag naar personeel met 5 punten het meest toe, terwijl het in Limburg met 5 punten het meest daalde.

“Economische indicatoren geven aan dat het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de economie laag blijft. Het vacatureniveau in juni staat zoals verwacht dan ook lager dan 12 maanden geleden”, aldus Warren Hammond, managing director bij Monsterboard.nl. `Hoewel online recruitment terugloopt, blijft het niveau redelijk stabiel. De OESO voorziet in haar laatste voorspellingen een voorzichtig herstel van de economie in de tweede helft van 2012. Wij hopen dat dit enigszins positieve geluid door zal klinken op de arbeidsmarkt.`

Grootste stijging horeca & toerisme

In juni steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector (+9) het meest. Ook in onder andere de transport & logistiek sector (+7), de gezondheidszorg (+7), het onderwijs (+6) en de bancaire sector (+5) nam het aanbod toe. In de publieke sector (-8) daalde de Index het meest. Het vacatureaanbod nam onder meer ook in de engineering sector (-4) af.

Vergeleken met juni 2011 daalde de Index in elke sector. In de publieke sector daalde het vacatureaanbod met een aanzienlijke 43 punten het meest. In de transport & logistiek sector (-36) en horeca & toerisme sector (-32) liep het aanbod ook fors terug. In onder meer de sales sector (-24), de juridische sector (-21) en in de administratieve sector (-20) daalde het vacatureaanbod sterk. In de bancaire sector en in de HR sector staat de Index 1 punt lager en daarmee nagenoeg gelijk ten opzichte van vorig jaar juni.

Sterkste vacaturestijging in Overijssel

Vorige maand steeg het vacatureaanbod in de provincie Overijssel met 5 punten het sterkst. Het aanbod steeg verder in Utrecht met 4 punten, in Gelderland met 3 punten en in Drenthe en Noord-Brabant met 2 punten. In Groningen, Noord-Holland en Zuid-Holland steeg de Index met 1 punt. In de rest van Nederland daalde het vacatureaanbod en in Limburg met 5 punten het meest. In Zeeland daalde het aanbod met 4 punten, in Flevoland met 2 punten en in Friesland met 1 punt.

Ten opzichte van vorig jaar juni nam het vacatureaanbod in iedere provincie af. Het aanbod daalde in Groningen het meest. De Index nam met 41 punten fors af. Ook in Zeeland (-38), Limburg (-38), Drenthe (-37), Overijssel (-33), Noord-Brabant (-24), Gelderland (-22) en Friesland (-20) liep het aanbod sterk terug. In Noord-Holland (-17), Zuid-Holland (-16), Utrecht (-13) en Flevoland (-13) daalde de vraag naar personeel eveneens.

Europees vacatureaanbod daalt licht

In juni daalde het Europese vacatureaanbod met 1 punt en bleef daarmee de afgelopen 4 maanden vrijwel onveranderd. In Duitsland nam de vraag naar personeel vorige maand met 6 punten het meest af. In Frankrijk (-1) en België (-1) daalde de Index ook. In Italië (+6), Zweden (+1) en het Verenigd Koninkrijk (+1) steeg het vacatureaanbod juist.

Vergeleken met 12 maanden geleden staat de Europese Index 2 punten hoger. Het vacatureaanbod steeg in Duitsland met 18 punten het meest. Het aanbod steeg verder in Italië (+3) en bleef in het Verenigd Koninkrijk gelijk. In Frankrijk daalde het aanbod met 21 punten het sterkst. Ook in België (-8) en Zweden (-6) daalde het aantal online vacatures.

//Einde bericht

Bron: Monsterboard

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 10 juli 2012, 15:16
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Drenthe, Duitsland, Flevoland, Frankrijk, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Verenigd Koninkrijk, Zeeland, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry