Privacyschending kost Google mogelijk $22,5 miljoen

12/07
2012
Cookies tracken in Safari kost Google $22,5 miljoen Volgens The Wallstreet Journal is Google van plan een zaak over privacyschending te schikken met de US Federal Trade Commission (FTC) voor $22,5 miljoen. Dat zou het hoogste bedrag zijn dat ooit door een enkel bedrijf aan de FTC betaald wordt.

De FTC heeft Google op de vingers getikt omdat Google een trucje uithaalde in Apple’s Safari browser om toch cookies te installeren bij gebruikers. Zelfs wanneer zij die hadden uitgeschakeld via de ‘do not track’ optie. Google zegt dat ze dit niet bewust hebben gedaan en dat de fout veroorzaakt werd door het personaliseren van Google+ accounts voor gebruikers. De zoekgigant stelt dat er geen persoonlijke informatie is verzameld.

Ondanks dat Google claimt dat er geen opzet in het spel was, wil het de zaak kennelijk toch liever schikken. Doet Google dat niet dan kunnen ze tot maximaal 16.000 dollar worden beboet voor elke privacy-overtreding. Aangezien miljoenen gebruikers de dupe waren van dit ‘foutje’, kan dat bedrag een stuk hoger uitpakken dan de 22,5 miljoen waarmee Google de zaak wil schikken. Hoewel het hiermee de zaak in de VS afkoopt, kan Google buiten de VS wellicht nog meer claims verwachten.

[Via: BBC]

Datum: donderdag 12 juli 2012, 14:03
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry