Google voegt fietsroutes toe aan Google Maps

11/07
2012
Google Maps biedt sinds woensdag een ondersteuning voor fietsroutes. Inmiddels worden er volgens de zoekgigant al honderden kilometers aan fietsroutes getoond, wat in de toekomst zal worden aangevuld door gebruikers van de dienst.

Google vraagt fietsers om zelf fietsroutes toe te voegen en aan te passen

Eerder was het via Google Maps al mogelijk om reizen uit te stippelen met de auto, het openbaar vervoer of te voet, maar ook fietsers vinden nu hun weg dus met de kaarten van Google. De dienst, die momenteel nog in bèta verkeert, wordt in samenwerking met gemeentes en kaartendienst Andes ontwikkeld.

Fietspaden
Wanneer men een fietsreis plant, zal Google Maps zoveel mogelijk gebruik maken van toegewijde fietspaden en worden drukke wegen vermeden. Naast de optimale route toont de plattegrond ook alle andere begaanbare fietspaden in de omgeving. Verder kan er gekozen worden voor het tonen van de snelste route of een recreatieve variant.

Google roept fietsers op om zelf aanvullende routeinformatie aan de dienst toe te voegen. Dit middels de Map Maker-tool. Hiermee kunnen gebruikers onder meer zelf routes toevoegen op basis van hun kennis van de omgeving. Naast de Benelux zijn de fietsroutes woensdag ook beschikbaar gekomen in veel andere landen.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Datum: woensdag 11 juli 2012, 14:50
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry