Hillen krijgt bijval tegen bezuinigingen op Defensie

05/07
2012
Minister Hans Hillen deed 20 juni nog een dramatische oproep richting politiek om zijn ministerie niet nog eens te confronteren met meer bezuinigingen bovenop de huidige 1 miljard. Een groeiende groep Nederlanders blijkt het met hem eens te zijn.

Dit valt op te maken uit een petitie op internet waarin het parlement wordt gevraagd niet meer te bezuinigen op het militaire apparaat. De Nederlanders maken zich zorgen over Defensie, dat door de voortdurende reorganisaties in alle geledingen 'piept en kraakt'. Tevens zijn er grote zorgen over de inzetbaarheid van de krijgsmacht.
 
De petitie ‘Handen af van Defensie, in belang van verzorgingsstaat’, is inmiddels bijna 1.500 keer ondertekend. Het is een initiatief van de voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren. In de Defensiekrant van 5 juli geeft hij antwoord op 5 vragen die te maken hebben met bezuinigingen op Defensie.  
 
De petitie staat nog tot na de verkiezingen online: http://petities.nl/petitie/handen-af-van-defensie-in-belang-van-verzorgingsstaat.

Verwijzingen

Defensiekrant nr. 24, 2012Periodiek | 5 juli 2012 | pdf, 8 pagina’s,

2 MB

Datum: donderdag 5 juli 2012, 15:29
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry