Subsidie-aanvraag voor zonnepanelen tijdelijk via formulier

03/07
2012
DEN HAAG (EZPress) - Particulieren die een subsidie willen aanvragen voor nieuwe zonnepanelen kunnen tijdelijk met een formulier een aanvraag indienen voor subsidie. Het formulier is te downloaden op de website van Agentschapnl.nl of onderaan dit bericht en kan na ondertekening, samen met de koopovereenkomst, per email of per post worden toegestuurd aan AgentschapNL.

Storing e-loket

De maatregel is genomen omdat het e-loket voor de aanvraag van subsidie door ICT-problemen sinds gisteren zeer slecht bereikbaar is. AgentschapNL betreurt het ongemak en doet er alles aan om het e-loket zo snel mogelijk weer open te stellen. Informatie daarover wordt geplaatst op de website van Agentschapnl.

Op dit moment is er geen sprake van aanvragers die door de slechte bereikbaarheid van het e-loket niet voor de subsidie in aanmerking komen. Mochten er toch mensen van mening zijn dat ze nadeel hebben ondervonden, zal er uiteraard naar hun klachten worden gekeken.

Subsidie voor particulieren

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen 15 procent van het aankoopbedrag terugkrijgen. In totaal is er dit jaar voor de subsidie en de uitvoering van de regeling €22 miljoen beschikbaar. Daarmee kunnen zeker 30.000 aanvragen worden gehonoreerd.

De regeling vloeit voort uit het begrotingsakkoord dat is gesloten tussen 5 partijen in de Tweede Kamer.

Per installatie wordt maximaal €650 subsidie verstrekt, wat neerkomt op een vermogen van 3,5 kilowatt.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van EL&I

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 3 juli 2012, 16:21
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry